Chat-in Sohbet

Chat-in Sohbet

Chat sözcüğü İngilizce bir sözcüktür ve Türkçe karşılığı ‘karşılık konuşma, sohbet etme’ şeklindedir. In sözcüğü de yine İngilizceden gelmekte ve yine aynı şekilde Türkçe karşılığı da ‘İçinde’ şeklinde olmaktadır.  Chat-in şeklinde birleştirildiğinde ise; ‘sohbet içinde’ anlamı çıkmaktadır. Başlığa tekrar bakılacak olunursa, anlam sohbet içinde sohbet anlamı oluşur.

Sohbet sitesi ziyaretin ile gerçekleşecek olan tam da budur. Sohbet içinde sohbet. Farklı, ilginç ve zevkli sohbetler esnasında konunun konuyu açması, sohbet sitesinin deneyimlerinden.

Sohbet odaları kullanıcıların amacı her zaman aynı olmayabilir. Örneğin bir kişinin amacı hayatının aşkını bulmak ise, diğer başka birinin amacı yaşandığı bir sıkıntı paylaşmak olabilir. Farklı durumlardaki kişilerin bir arada bulunduğu sitede de kişiler birbirlerini, ihtiyaçlarını fark etmeden seçebilir. Sonucunda ise karşılıklı konuşma farklı bir noktaya ulaşır. Yani iki farklı amaç sohbet konusu olurken sohbetin içinde başka sohbetler de açılır.

Sözcüğün Türkçe okunuşu ise ‘Çetin Sohbet’ şeklindedir. Sohbet sitesi kullanıcılarının denk geleceği bir başka durumda bu olacaktır. Kullanıcılar birbirlerini tanımak amacıyla farklı ve güçlü soru sorabilirler. Böyle kullanıcı arasında geçen sohbetler çetin bir hava içine girebilir. Bu demek değildir ki gerginlik ya da tartışma havası oluşacak. Kişilerin birbirlerini en iyi tanıma şekli zorlayıcı sorular sormak ve sorulardan gelen cevaplar ile karşıdaki kişiyi çözmeye çalışmaktır.